06 17193938

Dagelijks bereikbaar van 10u tot 20u

Vertrouwenspersoon

De rol van de vertrouwenspersoon

Omdat ook bij de AA organisatie deelnemers geconfronteerd kunnen worden met ongewenst gedrag is er binnen de AA organisatie Arnhem, Bemmel en Huissen een vertrouwenspersoon aangesteld waar deelnemers aan de AA werkgroepen terecht kunnen met meldingen over ongewenst gedrag of vragen over dit onderwerp. 

Wanneer ga je naar de AA vertrouwenspersoon? 

Deelnemers kunnen te maken krijgen met ongewenst gedrag in en/of buiten de AA meetings om. Denk aan agressie, (seksuele) intimidatie, pesten en discriminatie. Een AA deelnemer die hiermee te maken heeft kan dit in de AA werkgroep bekend maken, maar in de praktijk is het soms best lastig om erover te praten. Misschien gaat het wel om de AA leidinggevende of er zijn andere drempels die ervoor zorgen dat de AA leidinggevende niet de juiste persoon is om over dit onderwerp te praten.

Daarom is het fijn als een AA deelnemer terecht kan bij een AA vertrouwenspersoon die ook een onafhankelijke AA deelnemer is. 

Een gesprek met de AA vertrouwenspersoon kan rechtstreeks aangevraagd worden via het onderstaande formulier. Tijdens het gesprek bespreken de AA deelnemer en de AA vertrouwenspersoon de situatie, mogelijkheden om tot een oplossing te komen en de eventuele vervolgstappen. De AA vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en alles wat wordt besproken is vertrouwelijk. De AA vertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht. Wanneer de situatie met anderen bespreekbaar gemaakt moet worden, kan de AA vertrouwenspersoon hierbij ondersteuning bieden en/of een coördinerende rol vervullen. 

De rol van de AA vertrouwenspersoon.

De AA vertrouwenspersoon heeft een aantal taken.

Deze taken zijn: 

Via onderstaand formulier kun je direct contact opnemen met de vertrouwenspersoon.