06 17193938

Dagelijks bereikbaar van 10u tot 20u

Wat is AA?

'Anonieme Alcoholisten' is een gemeenschap van mannen en vrouwen die hun ervaring, kracht en hoop delen om hun gemeenschappelijk probleem op te lossen en anderen te helpen bij het herstel van hun alcoholisme.

Voor wie is AA?

AA is voor mensen die willen stoppen met drinken. Niets meer, niets minder. In AA beschouwen we als een alcoholist: iemand die geen greep meer heeft op zijn of haar drinken en wiens leven daardoor onbeheersbaar is geworden.

Wat is een alcoholist?

De meeste van ons zijn een lange, pijnlijke, en vooral beschamende weg gegaan voor zij ten volle beseften alcoholist te zijn. En zonder uitzondering moesten wij uiteindelijk zelf tot dit besef komen. Op de website van AA Nederland staat een vragenlijst* die u kan helpen uit te vinden of u mogelijk tot deze categorie behoort. Als u denkt dat dit misschien voor u het geval is bent u van harte welkom bij ons meer te weten te komen over uzelf in relatie tot alcoholisme.   *Directe link naar de vragenlijst van AA Nederland.

Hoe werkt AA?

Wij beschouwen alcoholisme als een ziekte. Volgens ons drinkt een alcoholist omdat hij of zij niet anders kan. Om niet meer te hoeven drinken moet er dus iets veranderen. In AA helpen we elkaar hiermee door onze eigen ervaring vrijelijk beschikbaar te stellen voor een ieder die daarvan gebruik wil maken. We doen dat voornamelijk via onze groepsbijeenkomsten.

Kan ik zomaar bij een AA - bijeenkomst binnenstappen?

Bij de meeste groepen is dat geen enkel probleem. Als u denkt een probleem te hebben met alcohol kunt u gewoon naar de groepsbijeenkomst komen. U bent van harte welkom! 

Als u het zelf prettig vindt eerst even met een groepslid te praten of kennis te maken is ook dat geen enkel probleem. Bij de groepsgegevens staat een telefoonnummer. Wij kunnen u aanraden om eerst contact op te nemen dan, kunnen wij u opvangen als u naar een groep gaat.

Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer: 06 17193938 Dagelijks bereikbaar van 10:00 uur tot 20:00 uur. Ook in het weekend. Of per mail .

Is er ook hulp buiten onze bereikbaarheidsdienst?

Ja, AA heeft een landelijke hulplijn 085-1045390 dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar 7 dagen in de week! Ook in de weekenden en tijdens feestdagen. Er is dan altijd een herstellende alcoholist aanwezig!